Jasmine Westerlund

Tutkija, sanataiteilija, Turun yliopisto

Olen ammatiltani sanataiteilija ja tutkija, ja kirjoittaminen ja lukeminen määrittävät elämääni joka suunnasta. Sanataiteilijana opetan luovaa kirjoittamista, autan oman elämäntarinan muistelussa, runoilen vanhainkodeissa ja teen satuja lasten kanssa. Tutkijana kiinnostukseni ovat sijoittuneet feministiseen kirjallisuudentutkimukseen. Vuonna 2013 väittelin naisten kirjoittamista taiteilijaromaaneista kotimaiseen kirjallisuuteen. Olen myös kirjoittanut artikkeleita mm. sairauden, uskonnon ja sukupuolen kytköksistä. Olen lisäksi mukana DARIAH Women Writers in History -hankkeessa sekä Turun yliopiston ja Tampereen yliopiston Tekstit liikkeessä -hankkeessa.

Uuden etsijät -hankkeessa tutkin kirjailija ja antroposofi Olly (Olga) Donneria (1881–1956), joka oli paitsi kirjailija myös kosmopoliitti ja hyväntekijä, joka perusti niin hoitokodin kuin kesäsiirtolankin. Olen myös parhaillaan kirjoittamassa Olly Donnerista elämäkerrallista teosta. Tutkimusaiheeni on vienyt minut lukuisiin arkistoihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja vanhojen kirjeiden ja muistikirjojen ääreltä olen löytänyt aivan uudenlaisen innostuksen tutkimusta kohtaan.

Asiasanat: antroposofia, Olly Donner, steinerpedagogiikka, luova kirjoittaminen, sanataide, kirjallisuudentutkimus.

Tärkeimmät julkaisut hankkeen teemoihin liittyen

  • Yhdessä Julia von Boguslawskin kanssa: ”Putting the spiritual into practice. Anthroposophy in the life and work of Olly and Uno Donner.” Tiina Mahlamäki ja Maarit Leskelä-Kärki (toim.) Approaching Religion 2018 (2), 69–78. https://journal.fi/ar/article/view/66739
  • ”Äiti, luostarisisar, taiteilija. Naisen rooli uskonnoissa Signe Stenbäckin tuotannossa.” Viola Parente-Čapcová, Heidi Grönstrand, Kati Launis ja Ritva Hapuli(toim.) Nainen kulttuurissa, kulttuuri naisessa. k&h-kustannus: Turku, 2015.
  • Min väg med Olly Donner. Forum Antroposofi 1/2017, 18–19.
  • Henkistä tavoittelemassa – Hilma af Klint ja Rudolf Steiner Emmassa. Mustekala.info 6.3.2014. 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: