Approaching Esotericism and Mysticism -konferenssin pohjalta julkaisu

cover_issue_5772_en_US
Julkaisun kannen kuva on taiteilija Terttu Schroderus-Gustafssonin maalauksesta ”Voimapiiri”

Kesäkuussa julkaistiin vuoden 2019 kesäkuussa Donner-instituutissa pidetyn konferenssin pohjalta julkaisu sarjassa Scripta Instituti Donneriani Aboensis. Julkaisun toimittivat Donner-instituutin Ruth Illman ja Björn Dahla sekä Uuden etsijät -hankkeen Tiina Mahlamäki ja Maarit Leskelä-Kärki. Julkaisun artikkeleissa korostuvat konferenssin teemat eli esoteerisuus ja mystiikka, mutta myös erityisesti henkilöhistoriallisuus. Monitieteinen kirjoittajajoukko analysoi teksteissään erilaisten esoteeristen näkemysten ja käytäntöjen sekä eri mystiikan muotoja niiden kulttuurihistoriallisessa ympäristössään. Artikkeleissa keskitytään niin yksilöihin, ryhmiin kuin verkostoihinkin ja aineistoina on erilaisia tekstejä henkilöhistoriallisista aineistoista romaaneihin ja erilaisiin populaarikulttuurin ja taiteen muotoihin. Keskeisten esoteeristen ja mystisten ajattelijoiden vaikutushistoria näkyy teksteissä moninaisesti. Kirjoittajina on tutkijoita niin Suomesta kuin eri puolilta Eurooppaa. Voit perehtyä julkaisun artikkeleihin tarkemmin täällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: